perjantai 15. huhtikuuta 2016

3190 hyllymetriä uutta hyllytilaa

Vuodenvaihteessa vapautui monta sataa neliötä Sota-arkistoprojektin käytössä ollutta tilaa, joka on nyt nopeasti otettu jälleen Elkan käyttöön. Parhaillaan on käynnissä kahden arkistomakasiinin hyllytys, jolloin kapasiteettimme nousee 3190 hyllymetrillä.

Makasiiniin 314 on kuvassa juuri asennettu lattiakiskot. Makasiinissa säilytettiin Sota-arkistoprojektin aikana arkistokoteloita ja vaippalehtiä.

Makasiiniin 203 on tässä kuvassa asennettu jo kiskot ja arkistovaunujen alaosat. Tässä makasiinissa sijaitsi Sota-arkistoprojektin toinen työtila, lempinimeltään 'siirtokunta'.

Näiden hyllytysten jälkeen Elkassa on vapaata hyllytilaa yhteensä noin 5 hyllykilometriä, jonka uskotaan riittävän 7-10 vuodeksi. Sen jälkeenkin on vielä kaksi arkistohuonetta, jotka pystytään tarvittaessa hyllyttämään ja muuttamaan makasiinitilaksi. Lisäksi tornimallisia piirustuskaappeja liukuhyllyiksi muuttamalla olisi mahdollista saada vielä yli sadan neliön tilasäästö, joka voitaisiin ottaa asiakirjojen säilytystilaksi. Yhteensä nämä kaikki edellä mainitut toimenpiteet tarkoittavat sitä, että rakennuksen maksimikapasiteetti pystytään nostamaan yli neljäänkymmeneen hyllykilometriin. Lisätilan tarve tulee siis ajankohtaiseksi aikaisintaan 2030-luvulla, ja sitä ennen varmastikin analogisen digitointi ja syntysähköisen aineiston yleistyminen on vähentänyt tarvetta paperiasiakirjojen vastaanottamiselle.

Olli Alm
Tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö


Ei kommentteja: