keskiviikko 16. joulukuuta 2015

KDK-hankkeen aikajana

2008: KDK Käynnistyy
2009: Määrittelyvaihe
2010: Määrittelyvaihe
2011: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2012: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2013: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2014: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2015: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2016: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2017: Elkalla valmius siirtää aineistoa Finnaan
2018: AHAA valmistuu. Ehkä viimeinen Elkan aineistot Finnaan

Yläpuolella on lyhyt tiivistelmä siitä, miltä KDK:n asiakasliittymätaival on näyttänyt täältä Mikkelistä käsin. Valmius aineiston siirtämiseen on ollut vuodesta 2011 lähtien. Finna-toimiston vakiovastaus kuitenkin on, että teidän täytyy odottaa AHAA-palvelua, ja toimia sitten sen määritysten mukaisesti.

Pysymme kuitenkin positiivisina: ehkä jo tällä vuosikymmenellä tapahtuu.

Olli Alm
Tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö

2 kommenttia:

Heli Kautonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heli Kautonen kirjoitti...

Hei Olli ja Elka!

Mahtavaa, että jaksatte olla positiivisia ja odottaa Finnaan pääsyä. Katsoessani vasta päättyneen Finnan käyttäjäkyselyn alustavia, varsin positiivisia tuloksia, uskallan sanoa: kyllä hyvää kannattaakin odottaa!

Vaikka kulissien takaiset prosessimme kieltämättä näyttävätkin toisinaan noudattavan samaa mutkikkuutta kuin vastikään Kirjastolehdessä julkaistussa väritystehtävässä, uskon, että lopussa kiitos seisoo. Tälläkin hetkellä Finna-toimistossa ahkeroidaan, jotta arkistojen, kirjastojen ja museoiden asiakkaat saavat vähintään sen käyttäjäkyselyn osoittaman kahdeksikon arvoisen käyttökokemuksen. Sitä ei kuitenkaan tee Finna-toimiston väki yksin, vaan jokaisen aineistoja tuovan organisaation täytyy samota omat tuotantoprosessin mutkansa, päättää ja tarkistaa omasta aineistostaan sen seitsemän yksityiskohtaa.

Projektipäällikkömme Erkki Tolonen on jo ehtinyt joululomalle, mutta hämärä muistikuvani ja kirjanpitomme kertoo, että Elkan aineistotkaan eivät ole vielä ihan tuotantovalmiit. Testikannassa oleva aineisto herättää kysymyksiä, joita me täällä päässä emme osaa yksin ratkoa. Olikohan jokin Elkankin aineistojen esittämistavoista riippuvainen AHAA:n ratkaisuista? Mitäs jos pyhien jälkeen tarkistettaisiin yhdessä, mihin olemme jumittuneet?

Näin joulun alla kaikki tiedämme, että odottavan aika on pitkä. Itsessäni tunnistan jo pientä kärsimättömyyttä AHAA-hankkeen valmistumisen ja AHAA-arkistojen Finnaan pääsyn suhteen. Mutta eiköhän siitäkin hiljaa tehden hyvä tule. :)

Heli Kautonen
Palvelupäällikkö
Kansalliskirjasto