perjantai 3. lokakuuta 2014

Kerrankin mielenkiintoinen seminaari


Olen kiertänyt suomalaisissa arkistoalan seminaareissa kohta kymmenkunta vuotta. Kovinkaan moni niistä ei ole jättänyt mieleeni syvää muistijälkeä. Varsinkin viime vuosina on usein tuntunut siltä, että niissä toistetaan vaan samoja asioita, tai kerrotaan oman projektin viimeisimpiä kuulumisia. Esimerkiksi mitä kaikkea huikeaa ja yllättävää KDK-hankkeen seitsemäntenä toimintavuotena oikein tapahtuu...

Eilen oli onneksi tapahtuma, joka palautti uskoni siihen, että Suomessa voidaan järjestää mielenkiintoisia seminaareja. Kyseessä oli Liikearkistoyhdistyksen teemapäivä Sosiaalinen media, verkkosivut ja sähköpostit arkistoon. Seminaarissa käsiteltiin oikeasti mielenkiintoista ja erittäin ajankohtaista aihetta. Alustuksia kuultiin monesta eri näkökulmasta, ja ne kaikki olivat käytännönläheisiä ja suhtautumiseltaan realistisia. Kukaan luennoitsija ei yrittänyt tarjota pelastusta ja huutanut hallelujaa. Sen sijaan tuotiin esille ratkaisutapoja, ongelmakohtia sekä työkaluja.

Tämän kaltaisista tapahtumista on kuulijalle oikeasti hyötyä. Liikearkistoyhdistyksen koulutuksissa ei muutenkaan hifistellä teoreettisilla nyansseilla, julisteta jotain julkishallinnon tuottamaa liturgiaa tai sanella yhtä ainoaa totuutta. Sen sijaan niissä pyritään antamaan konkreettisia neuvoja konkreettisiin ongelmatilanteisiin. Asiakirjahallinnon tehtävä on kuitenkin olla ydinprosesseja tukevaa tukitoimintaa, ei teoriaperusteista käyttäjien kiusaamista.
 
Olli Alm
Tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö

2 kommenttia:

Juha Anttila kirjoitti...

Kiitos Olli seminaarin kehuista! Tästä aiheesta ei ole taidettu aiemmin tapahtumia järjestääkään - ainakaan Suomessa. Itsekin opin tuolla jotain kokonaan uutta ja monia uusia ajatuksia tuli mieleen.

Mikko Lampi kirjoitti...

Onko esityksiä nähtävissä/kuultavissa missään?