maanantai 17. helmikuuta 2014

Maailmanvalloitusta


Kirjoitamme Open Source Archive –projektin pääsuunnittelija Mikko Lammen kanssa parhaillaan esitystä Berliinin Archiving 2014 –konferenssiin. Siinä on tarkoitus esitellä Capture –projektissa suunniteltu, ja nyt OSA –hankkeessa toteutettava, uusi arkistotietojärjestelmä sekä sen pohjana oleva tietomalli. Esityksen työnimenä on Flexible Data Model for Linked Objects in Digital Archives.
Noh, esitykset on vain esityksiä, ja siksi on tärkeämpää, että myös reaalimaailmassa tapahtuu. Olemme koko talven ajan testanneet OSA-järjestelmän protoa ja Alfa –versiota. Testauspalautteen pohjalta jatkokehitetty Beta-versio julkaistaan parin viikon kuluttua. Senkin jälkeen meillä on vielä koko loppuvuosi aikaa hioa ja kehittää järjestelmää tuotantokäyttökuntoon.

Mikkelin ammattikorkeakoulun nykyistä YKSA –arkistotietojärjestelmää käyttää tällä hetkellä mm. viisi yksityistä valtionapuarkistoa sekä lukuisa joukko kaupunginarkistoja. Jos/kun nämä siirtyvät jossakin välissä käyttämään parhaillaan kehittelemäämme OSA –järjestelmää, niin OSAsta tullee Suomen käytetyin arkistojärjestelmä.
 
Olli Alm
Tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö

Ei kommentteja: