tiistai 26. marraskuuta 2013

FIDA jalkautui businesskentälle


FIDA oli mukana Suomen Muotoilusäätiön näyttelyssä Alihankintamessuilla 24.–26.9.2013 sekä Lahti Business Day tapahtumassa 21.11.2013

Alihankintamessut pidettiin Tampereen messukeskuksella 24.–26.9.2013. Muotoilusäätiö piti E-hallin aulassa näyttelyn, jossa oli mukana FIDAn esineistöä. FIDAn arkistosta esillä oli Pentti Leskisen Exel suksisauvojen sompia ja Silenta kuulosuojaimia. Samat esineet olivat myös esillä Lahti Business Day tapahtumassa 21.11.2013.


FIDAn arkistomateriaalia apunaan käyttäen Muotoilusäätiön muotoilijat ja graafikot tekivät esineiden rinnalle myös tuoteprosessia kuvaavat planssit/julisteet. Näissä plansseissa pääsi esille Pentti Leskisen arkiston asiakirja-aineisto.  Näyttely antoi hyvän kokonaiskuvan suksisauvojen sompien ja kuulosuojainten tuotekehitysprosessista.

Muotoilusäätiön ja FIDAn näyttelyihin liittyvä yhteistyö on sellaista yhteistyötä, jossa FIDA haluaa olla mukana myös tulevaisuudessa. FIDAn arkistomateriaalista löytyy erinomaisia näyttelyesineitä, jotka ovat tärkeässä asemassa kun käsitellään muotoilijan tuotekehitysprosessia prototyypistä valmiiksi tuotteeksi. Esineet elävöittävät arkistoaineistoa erityisesti täällä muotoilun puolella.  

Erilaiset näyttelyt ja seminaarit ovat hyviä tapoja nostaa FIDAn tunnettavuutta uudelle tasolle. Kuitenkin tällainen toiminta vaatii yhteistyöverkoston jonka avulla voimme olla monessa mukana.
 
Tytti Vuorikari
Finnish Industrial Design Archives

Ei kommentteja: