perjantai 23. elokuuta 2013

Tietopalvelua kehittämään


Tulevana maanantaina Elkassa nimetään työryhmä, joka ryhtyy miettimään informaatiopalveluidemme uudistamista. Aihetta on ”pohjustettu” jo parilla opinnäytetyöllä sekä Capture-projektissa toteutetuilla palvelukuvauksilla. Apua – ja erityisesti ulkopuolista näkökulmaa – tarvitaan aina. Siksi toivoisin, että saisimme ideoita ja palautteita mahdollisimman paljon niin asiakkailta kuin kollegoiltakin.

Syksyn aikana toteutetaan varmaankin erilaisia kyselyitä ja uuden arkistotietojärjestelmän käyttöliittymän testauksia. Nyt alkuun esittäisin tämän blogin kautta muutaman kysymyksen, joihin voi vastata tähän suoraan, tai sitten sähköpostilla osoitteeseen e-posti(at)elka.fi.

Kysymys  1: Mikä on Internet-sivujen rooli tänä päivänä? Onko Internet-sivut hyvä alusta aineiston esittämiselle, nythän useimpien arkistojen sivuilla esitellään ainoastaan yhteystietoja ja palveluita (myös Elkan). Ja yrityksetkin ovat siirtäneet ison osan viestinnästään sosiaaliseen mediaan. Onko Internet-sivujen rooli vähenemässä, vai eikö niitä ole vain osattu hyödyntää? Tulisiko Elkassa olla esimerkiksi joku ”Arkiston aarteet” –sivusto, jossa tuotaisiin aineistoa ja erityisesti niitä helmiä esille?

Kysymys 2: Millainen on 2010-luvun tutkijasali? Vai tarvitaanko sellaista ollenkaan? Mitä välineitä ja palveluita hyvässä tutkijasalissa on tarjolla? WiFi, kamerateline, rauhallinen tutkijakammio, kahviautomaatti, nojatuoli, ryhmätyöskentelytila, jne. Millainen viihtyisän tutkijasalin tulisi olla?

Kysymys 3: Onko sinulla hyviä esimerkkejä meiltä tai maailmalta? Missä jokin tietty tietopalveluun kuuluva asia on toteutettu hyvin? Tuleeko mieleen vaikkapa erityisen hyvät Internet-sivut, helppokäyttöinen käyttöliittymä, toimiva tilauspalvelu, mukava ympäristö, tai ihan mitä tahansa muuta palveluun tai fyysiseen ympäristöön liittyvää asiaa.

Tällaiset asiat kiinnostavat meitä tämän syksyn aikana. Kommentteja ja ideoita voi heittää koska vain myös Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä tai vaikka toreilla ja turuilla kun tavataan.
 
Olli Alm
Tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö

1 kommentti:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kirjoitin omia vastauksia blogiini.