tiistai 30. huhtikuuta 2013

Toreilla ja turuilla


Keskimäärin noin puolenkymmentä kertaa vuodessa Elka jalkautuu ihmisten pariin erinäisten tapahtumien ja messujen myötä. Useimmat jalkautumiset liittyvät joidenkin käyttäjäryhmiemme, kuten vaikkapa sukututkijoiden tai linja-autoharrastajien, järjestämiin tapahtumiin. Sen lisäksi osallistumme tänä vuonna mm. valtakunnallisille kirjastopäiville sekä Mikkelin kaupungin 175-vuotisjuhlallisuuksiin. Pääviestimme näissä tapahtumissa on kertoa Elkan olemassaolosta. Suurin osa suomalaisista – ja jopa mikkeliläisistä – kun ei ole tainnut kuullakaan Elkasta. Siksi tapahtumiin osallistuminen on ehkä se paras tapa houkutella uusia asiakkaita.

 Taidekontti

 
Viime viikonloppuna meillä oli käytössämme vähän erilainen esiintymismuoto. Saimme nimittäin kahdeksi ja puoleksi päiväksi käyttöömme Etelä-Savon taidetoimikunnan taidekontin, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Mikkelin torilla. Kasasimme konttiin historiapläjäyksen, joka koostui Mikkelin keskustan – ja erityisesti torin ympäristön – rakennusten vanhoista piirustuksista ja valokuvista. Esillä oli myös eräs vanha ja toteutumaton asemakaava vuodelta 1931. Laitoimme konttiin pyörimään myös non-stop –videoesityksen, mutta kontin lasiseinästä ja valaistusolosuhteista johtuen video ei päiväsaikaan tahtonut oikein erottua. Mutta oli pimeällä kyllä sitäkin hienompi.

Esimerkkikuva

 
Lauantaina ja sunnuntaina torilla oli vilkkaita tapahtumia, joten oikeastaan niiden vetämänä laskeskelimme näyttelymme keränneen noin 20-30 katsojaa per tunti. Kaiken kaikkiaan taidekonttiin kävi viikonlopun aikana kurkistamassa arviolta noin 500 ihmistä. Osa vilkaisi ehkä vain nopeasti ohikulkumatkallaan, mutta osa seurasi ”nenä kiinni lasissa” tarkkaavaisesti.
 
Olli Alm
tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö

Ei kommentteja: