tiistai 11. joulukuuta 2012

Tiedottaminen tahtoo unohtua...

Kävin tässä aamupäivällä läpi Capture-projektin materiaaleja iltapäivällä pidettävää viimeistä ohjausryhmän kokousta silmällä pitäen (projektihan loppuu nyt vuodenvaihteessa). Kaiken muun projektin tuottaman dokumentaation keskeltä silmiini sattui myös asiakaskyselyn yhteenveto tammikuulta 2012. Capture-projektissahan toteutettiin asiakaskysely yritysten asiakirjahallintoihmisille marras-joulukuussa 2011. Tuloksia hyödynnettiin sitten mm. projektin pilotointikohteiden valinnassa ja käyttötapauskuvausten laadinnassa.

Mutta, mutta... olisihan nämä kyselytulokset tietysti voineet kiinnostaa alan ihmisiä laajemminkin, sillä saimme sentään (anonyymit) vastaukset kolmeltakymmeneltäyhdeltä yritykseltä koskien heidän asiakirjahallintoa ja sähköisiä järjestelmiä. Olisi näistä tuloksista voinut varmaan jonkun artikkelin vaikka Failiin raapustaa. Noh, yritän korjata tilanteen projektin loppuraportissa, joka julkaistaneen noin kuukauden päästä.

Sinänsähän tuloksissa on mielenkiintoista tietoa mm. käytetyistä metatietostandardeista. Niissä nimittäin Dublin Corella - siitä johdettuine JHS- ja SFS-käännöksineen - on aika selkeä johtoasema verrattuna esimerkiksi sähkeeseen tai MoReqiin. Kyselyn painopiste oli tietojärjestelmissä, niiden käytössä ja pitkäaikaissäilytysten tarpeen arvioinnissa. Mutta palaan tosiaan tähän asiaan loppuraportissa...

Olli Alm
Tietopalvelu- ja kehittämispäällikkö/
Capture-hankkeen projektipäällikkö

Ei kommentteja: