maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kesäkauden toiminnasta


Kesä on taas alkanut varsin lämpimänä ja vähälumisena. Elkan toimitila täällä Mikkelin Kalevankankaalla alkaa pikkuhiljaa tyhjentyä, kun väki suuntaan kesälomien viettoon. Aivan kokonaan arkisto ei kuitenkaan autioidu, sillä tietopalvelu pidetään auki normaaliin tapaan koko kesän ajan. Se onkin hyvä asia, koska Etelä-Savon vahvan loma-asuntokannan ansiosta tutkijasalissa riittää toisinaan hyvinkin paljon huisketta.

Huisketta lienee luvassa myös elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Mikkelissä järjestetään kotiseutupäivät. Elka esittäytyy tapahtuman aikana torilla yhdessä muiden paikallisten muistiorganisaatioiden kanssa. Sen lisäksi Elka on myös yhtenä vierailukohteena retkiohjelmassa.

Mikäli lomamatka ei suuntaudu Mikkelin vaan Savonlinnan suuntaan, niin kannattaa käydä vilkaisemassa Savonlinnan kirjastossa esillä olevaa teollisen muotoilun arkisto FIDA:n näyttelyosastoa. FIDA esittäytyy osana Muodosta moneksi – näyttelyä, joka on avoinna 26.8. saakka.

Lopuksi vielä viileä kesävinkki: mikäli heinäkuun helteet alkavat kovasti ahdistaa, niin kannattaa tulla jäähdyttelemään +22 asteiseen arkistoomme.

Hyvää ja aurinkoista kesää!

Olli Alm

Ei kommentteja: