perjantai 20. tammikuuta 2012

Capturessa päästään kohta pilotoimaan

Elkan ja Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteisen Capture-projektin ohjausryhmä kokoontui eilen torstaina neljättä kertaa. Tällä kertaa kokouksessa keskusteltiin mm. marraskuussa toteutetun asiakaskyselyn tuloksista ja suunnattiin kovasti katseita jo kohti pilotointivaihetta.

Pilotteja ollaan näillä näkymin toteuttamassa neljä kappaletta, yksi kutakin keskeistä käyttötapausta kohden. Käyttötapaukset ovat yksinkertaistetussa muodossaan seuraavat:

1.Verkkolevyn sisällön tallettaja haluaa luovuttaa verkkolevynsä sisällön järjestettäväksi, seulottavaksi ja pitkäaikaissäilytettäväksi. Aineiston haku Capture –järjestelmän käyttöliittymällä.

2.Asiakirjajärjestelmän käyttäjä haluaa siirtää rajapinnan kautta aineistoaan pitkäaikaissäilytettäväksi. Aineiston haku Capture –järjestelmän liittymän kautta tai rajapinnan kautta.

3.Capture-järjestelmän verkkokäyttäjä haluaa käyttää suoraan Capture –järjestelmää dokumenttien hallintaan sekä pitkäaikaissäilytykseen.

4.Analogisen aineiston tallentaja haluaa luovuttaa historiallisen paperiarkistonsa Elkaan siten, että voi verkon kautta katsella aineiston viitetietoja ja hallita käyttö- ja näyttörajoituksia

Pilotointikohteet ovat siis tiivistäen verkkolevy, rajapintasiirto, dokumenttienhallintaliittymä sekä analogisen aineiston luettelointi. Seuraavaksi haarukoimme sopivia pilotointiaineistoja sekä laadimme kullekin pilotille toteutussuunnitelman ja aikataulutuksen. Ainakin Yleisradio on jo lupautunut toimimaan pilottiorganisaationa, mutta sen lisäksi muitakin pilottiehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Pilotointien edistymisestä tiedotetaan tarkemmin mm. tässä blogissa sekä Elkan verkkosivuilla.

Ei kommentteja: