tiistai 31. toukokuuta 2011

ETSINTÄKUULUTUS: Yritysten yhteinen tehtäväluokitus

Kuka voisi olla se kiltti henkilö, tai mikä voisi olla se oikea taho, joka ystävällisesti tekisi meille Suomeen yritysten yhteisen tehtäväluokituksen. Kuntapuolellahan yhteinen tehtäväluokitus on jo tehty, ja valtiohallinnossakin on ainakin sektorikohtaisia laadittu (en ole perehtynyt viimeisimpään tilanteeseen). Nyt kaivattaisiin vastaavaa myös yrityspuolelle.

Tottahan toki tilanne yksityisellä sektorilla on paljon heterogeenisempi kuin vaikka kunnissa, jotka kuitenkin kaikki suorittavat samoja lakisääteisiä tehtäviään. Mutta aivan varmasti yritystenkin asiakirjahallinnosta löytyisi yhteisiä prosesseja esimerkiksi talous-, henkilöstö-, kiinteistö-, viestintä-, ympäristö- ja laatuasioissa. Ja ainahan valmista pohjaa voisi räätälöidä omalle firmalle sopivammaksi, jos yhteinen tehtäväluokitus ei aivan muitta mutkitta kävisikään.

Voisi kuvitella, että yhteinen tehtäväluokitus toisi säästöjä tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kannalta. Olettaisin, että se helpottaisi esimerkiksi tiedonvaihtoa tytäryhtiöiden ja alihankkijoiden kanssa.

Capture-projektissa suunniteltavaan uuteen tietojärjestelmään tulee sisältymään yleinen tehtäväluokitus, sekä mahdollisuus asiakaskohtaiseen räätälöintiin. Nyt olisi korkea aika jonkun tarttua toimeen ja laatia meille Suomeen sellainen yritysten yhteinen tehtäväluokitus. Toivottavasti joku "kentältä" innostuisi asiasta. Jos me ryhdytään toimeen pelkästään täältä päätearkistosta käsin, niin pelkään että lopputulos näyttää... no, päätearkistossa suunnitellulta.

1 kommentti:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Olette varmaan jo tarkastaneet EK:lta ettei heillä ole laatikoissaan mitään sopivaa? Tai Aalto-yliopiston ex-HKKK:lla tai työpsykan laitoksella?