perjantai 25. helmikuuta 2011

Pop up -arkisto

Päivän paikallisessa sanomalehdessä (Länsi-Savo 25.2.) pohdiskeltiin pop up –museon mahdollisuuksia. Pop up on tunnetumpaa ravintolatoiminnassa. Ravintola voi ilmestyä jonnekin päiväksi muutamaksi ja siirtyä sitten muualle. Yllättävät yhdistelmät ja erikoiset paikat lienevät tässä se juttu.

Pohdiskelin lukiessani millainen voisi olla pop up –arkisto, miten se voitaisi toteuttaa. Tehtäisiinkö yllätysiskuja eri yrityksiin noutamaan aineistoja, no ehkä ei. Emme varmaankaan pääsisi edes porteista sisälle. Aineistojen tutuksi tekemisessä pop up – voisi toimiakin. Kerättäisiin joku kiinnostava kokoelma asiakirjoja, tai ainakin kopioita niistä, ja mentäisiin päiväksi paikallisen kauppakeskuksen aulaan. Miksei virastotalon aula, sairaala tai koulukin voisi tulla kysymykseen. Autoliikkeessä tai rautakaupassa pop up -arkisto voisi jo olla oikeasti yllätys tai vaikka jumppakeskuksessa.

Miksei pop up -iskuja voisi olla myös toisinpäin. Puoli seitsemän -ohjelmassa 22.2. esiteltiin autokorjaamokaraoke. Miltähän karaoke kuulostaisi arkistossa?

Heljä Strömberg

Ei kommentteja: