maanantai 20. joulukuuta 2010

Vuosi lähestyy loppuaan

Tämäkin vuosi alkaa kohta olla paketissa, joten on aika ryhtyä taas tilastonikkariksi ja keräillä vuoden aikana tapahtuneita asioita ylös. Paperiasiakirjojen vastaanoton osalta vuosi on ollut keskimääräistä ehkä hieman rauhallisempi, mutta siitä huolimatta arkistoja on otettu vastaan 639 hyllymetriä. Huomattavia arkistoluovutuksia ovat olleet mm. Metsäteollisuus ry:n historiallinen arkisto, Kankaan paperitehtaan arkisto ja Nesteen arkistoluovutukset. Lisäksi alkoholijuomia valmistaneiden yritysten arkistojen luovutus on ollut tänä vuonna 'hittituote', sillä Elkaan ovat saapuneet niin Porin oluttehtaan, Rajamäen viinatehtaan kuin Tornion oluttehtaankin arkistot. Onneksi kotimainen juomien valmistus kuitenkin edelleen jatkuu, hik!

Digitoinnin saralla on vuosi 2010 ollut 'suuren loikkauksen aikaa', sillä digitaalinen aineistomme on kolminkertaistunut noin kahdeksasta terasta tuonne kahdenkymmenen neljän teran hujakoille. Pikadigi-projektissa on tämän vuoden aikana digitoitu 510 tuntia videoita, 1001 isoa piirustusta, 5400 laivapiirustusta sekä kymmenisen tuhatta sivua pöytäkirjoja. Sähköisen puolen edistystä ovat myös uusi nauhatallennusjärjestelmä sekä uudet nettisivut, blogi ja verkkolehti.

Sota-arkistoprojektikin porskuttaa eteenpäin yhä kiivaammalla tahdilla. Suojeluskuntien ja Puolustusvoimien rauhanajan aineistot on jo tehty, ja parhaillaan on talvisodan aikainen Perussarja. Fiksun taloudenpidon ansiosta projektiin on myös voitu palkata uusia vahvistuksia, joten Elkan 'sota-yksikössä' työskentelee tätä nykyä jo pitkälle kolmattakymmentä ihmistä. Täällä business-yksikössäkin on erilaisiin projekteihin liittyen voitu palkata porukkaa, joten meitäkin on nyt viitisentoista henkilöä. On meinannut parkkipaikat kyllä loppua jo kesken, kun talon kokonaisväkimäärä on pompsahtanut tuonne neljänkymmenen hujakoille.

Toivottavasti tämä vuosi saadaan nyt kunnialla pakettiin ja että ensi vuodestakin tulisi yhtä hyvä ja toimelias.

Ei kommentteja: