maanantai 29. marraskuuta 2010

Sähköä ilmassa

Pakkasen paukkuessa parinkymmenen miinusasteen lukemissa sitä saa helposti sähköiskuja täällä keskusarkistossakin työskennellessä. Arkiston sähköistymistä edesauttaa myös viime perjantaina postin mukana tullut kirje, jonka mukaan Etelä-Savon Maakuntahallitus on suhtautunut myötämielisesti hakemukseemme saada EAKR-rahoitusta Capture-hankkeelle.

Capture on ajanjaksolle 1.1.2011 - 30.6.2012 suunniteltu hanke, jossa laadimme vaatimusmäärittelyn uudelle tietojärjestelmälle, testaamme sitä ja ehkä jopa etenemme järjestelmän pilotointiin saakka. Uuden järjestelmän tulisi pystyä hallinnoimaan niin meidän analoginen kuin myös sähköinenkin aineisto.

Tärkeinpänä ja mielenkiintoisinpana uutuutena on tietysti pyrkimys kehittää valmius syntyjään digitaalisen aineiston vastaanottamiseksi. Tämä tosin on alkuvaiheessa tarkoitus rajata koskemaan ainoastaan asiankäsittelyjärjestelmistä tulevien tiedostomuotoisten asiakirjojen haltuunottoon. Myös ajatus erityisesti pk-yrityksille suunnatusta, selainpohjaisesta dokumenttienhallintasovelluksesta tuntuu kiinnostavalta. Mutta katsotaan nyt mihin järki ja resurssit tulevat riittämään.

Tarkempia tietoja Capture-hankkeen etenemisestä kerrottaan sitten, kun hanke on saatu käyntiin.

Ei kommentteja: